Het is hartje winter. Naast alle leuke momenten zoals kerst gebeuren er helaas ook meer auto-ongelukken in de winter. De kans hierop kan je verkleinen door je goed voor te bereiden op de winter. In dit artikel lees je een aantal tips hoe je dit kunt doen.

Verwissel je zomerbanden voor winterbanden

Het is aan te raden om je zomerbanden te vervangen door winterbanden rond de periode dat de wintertijd ingaat. Dit verkleint de kans op een ongeluk aanzienlijk, omdat winterbanden speciaal gemaakt zijn voor winterse omstandigheden. Ze hebben een ander profiel en zachtere rubbersamenstelling dan zomerbanden, zodat ze niet hun grip verliezen bij lagere temperaturen. Winterbanden presteren beter onder winterse omstandigheden, zoals sneeuw en modder. In sommige landen zijn winterbanden zelfs verplicht. Wanneer de zomertijd ingaat, verwissel je de winterbanden weer door zomerbanden.

Rijden tijdens gladheid

Het is belangrijk om voorzichtig te rijden op glad wegdek. Zorg ervoor dat je goed afstand houdt tot andere voertuigen en halveer je snelheid. Vergroot ook de afstand tussen jouw auto en die voor je om meer ruimte en tijd te hebben om te reageren op onverwachte situaties. Kijk ver vooruit om te weten wat er gaat gebeuren en probeer rustig op te trekken uit stilstand. Als je merkt dat je auto geen grip heeft, probeer dan op te trekken vanuit de tweede versnelling.

Check of je autoverzekering nog goed aansluit

Het is verstandig om jaarlijks te controleren of je autoverzekering nog goed aansluit bij jouw behoeften. Dit kan veranderen van jaar tot jaar. Zo weet je zeker dat je nog de voordeligste en beste autoverzekering hebt. Via de website https://123bestelautoverzekering.nl/ kan je makkelijk voordelig je auto of bestelbus verzekeren. Zet goed op een rijtje welke verzekeringen je belangrijk vindt. Door aantekeningen te maken van de verzekeringen krijg je goed in kaart welke verzekering het meest voordelig voor jou is. Kom je er niet uit? Dan kan je 123bestelauto ook bellen voor hulp.

 

Merk je dat je in de winter in het donker slecht ziet? Laat je ogen dan nakijken. Je ogen kunnen namelijk achteruitgaan met de jaren. Door dit te controleren weet je zeker dat je veilig de weg op gaat!