Zelf een onderneming beginnen is een groot avontuur. Je moet heel veel dingen regelen en je moet zorgen dat je van je bedrijf een succes maakt. Wat veel mensen over het hoofd zien, is dat dit succes voor een groot deel ook bepaald wordt door de vraag in hoeverre je in staat bent om risico’s uit te bannen. Dit is het deel waar verzekeringen om de hoek komen kijken. Een van de belangrijkste verzekeringen die je kunt nemen, is de AOV zzp, de arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zoals de naam van deze verzekering al aangeeft, kun je hier een beroep op doen wanneer je voor een bepaalde tijd niet in staat bent om je werk uit te voeren. Kom je tijdens deze periode zonder inkomsten te zitten, dan kan dat grote gevolgen hebben voor je bedrijf en voor jouw leven. Vandaar dat wij in dit artikel de aov nader zullen bespreken.

 

Verzekerd van inkomsten tijdens ziekte

Je probeert er natuurlijk alles aan te doen om het te voorkomen, maar het kan gebeuren dat je onverhoopt toch ziek wordt. De kans is groot dat je hierdoor je werk niet meer volledig, of misschien zelfs wel helemaal niet meer kunt doen. In dat geval is een arbeidsongeschiktheidsverzekering essentieel. Met deze verzekering zorg je ervoor dat wanneer jouw inkomsten door jouw ziekte opdrogen, er toch nog geld binnenkomt. Zo voorkom je dat je bijvoorbeeld ook nog uit je huis gezet wordt omdat je de huur niet meer kunt betalen. Vandaar dat deze verzekering ook essentieel is voor mensen die geen buffer achter de hand hebben. Onderschat echter niet hoe duur ziek zijn is; een ernstige ziekte kan jou tot wel jaren van de arbeidsmarkt houden en er zijn maar weinig mensen die dan genoeg buffer hebben. Een goede verzekering kan daarom een hoop problemen voorkomen.

 

Hoe werkt deze verzekering?

Stel je voor, je bent zelfstandig ondernemer en op een dag ga je naar de huisarts omdat je langdurig moe bent. De huisarts is ongerust en stuurt je door. In het ziekenhuis blijkt dat je een kwaadaardige tumor hebt. Het is meteen duidelijk dat je moet stoppen met werken omdat je je volledig op je behandeling moet richten. Heb je in dit geval geen aov, dan moet je vanaf nu je spaargeld aanboren om je rekeningen te betalen. Heb je wel een aov, dan krijg je vanaf nu een vast bedrag per maand uitgekeerd. Dit gaat door voor een periode van maximaal twee jaar. Hopelijk ben je tegen die tijd weer gezond, zo niet, dan kom je in een ander traject waarbij je geld van de overheid krijgt. Met je aov zorg je er dus voor dat je de eerste twee jaar financieel geen zorgen hoeft te hebben.

 

Meer lezen?

Mocht je meer willen lezen over een arbeidsongeschiktheidsverzekering, of willen weten op welke kosten je moet rekenen wanneer je deze verzekering afsluit, dan kun je even naar de site van Univé gaan. Hier kun je je verzekering ook gelijk afsluiten wanneer je dat graag wilt.