Bezorgbedrijven wordt niet altijd even positief bekeken. De ene persoon vindt dat het allemaal te lang duurt en de ander vindt dat het allemaal niet zo zorgvuldig gaat als dat het zou moeten. Het kan echter niet altijd gemakkelijk zijn om alles goed te kunnen plannen, aangezien het verkeer iets is wat je niet in de hand hebt. Er kan altijd wat tegenzitten waar je van tevoren geen zicht op had. Gelukkig bestaan er verschillende programma’s die een handje kunnen helpen bij bedrijven die werken met bezorgers. 

 

Goed begin

Niet ieder bedrijf is hetzelfde. Het ene bedrijf heeft meer bezorgers en moet daardoor meer dingen in de gaten houden. Mocht je bedrijf nog niet zo gegroeid zijn, maar heb je wel een aantal bezorgers die op pad gaan, dan kun je prima aan de slag met de routeplanner google maps. De routeplanner google maps is, zoals genoemd, goed geschikt voor als je niet heel veel bezorgadressen hebt. Je kunt via deze routeplanner namelijk maximaal tien stops invoeren en je kunt maar voor één chauffeur een route maken. Als je net begint is dit dus een gemakkelijke manier van routes uitstippelen, maar op het moment dat je bedrijf groeit kun je beter een overstap maken naar een ander programma.

 

Een vervanger

Voor de logistieke sector kan er gebruik worden gemaakt van tln planner. Aan de hand van dit programma kun je gemakkelijk routes plannen tussen meerdere adressen. Een nadeel is echter dat je geen routes kunt maken voor meerdere voertuigen. Ook hier komt dus weer bij kijken dat, op het moment dat je meer voertuigen in gebruik hebt, het lastig is om beeld te hebben op alle bezorgers. Een alternatief programma is RouteLogic. In dit programma kun je verschillen voertuigen invoeren en ook meerdere opdrachten. Het programma berekent dan de meest efficiënte route per voertuig. Je hoeft hierdoor dus ook niet handmatig aan de slag te gaan met het plannen van routes.  

 

Voordelen 

Een goed routeprogramma beschikt over verschillende functies. Per bedrijf hangt het er natuurlijk vanaf wat je wilt dat deze functies zijn, maar eigen werken de meeste dingen wel voor ieder bedrijf. Specificaties van RouteLogic die als voordeel kunnen worden beschouwd, zijn bijvoorbeeld het sturen van een sms-bericht of e-mail naar klanten over de tijd dat de bezorger arriveert. Het programma weet files te vermijden en kan de juiste route qua tijd vinden die ook nog eens past bij het voertuig wat je hebt ingevoerd. Daarnaast kun je dus meerdere voertuigen in het programma invoeren en kun je live meekijken met de voortgang. Via een programma als dit heb je dus veel meer controle en inzichten, waar je op den duur ook weer in zou kunnen doorgroeien. Het brengt dus voordelen mee voor zowel de eigenaar van het bedrijf, de bezorgers en de klanten. Voor iedereen dus iets positiefs.