Wat is InnovAward?


De InnovAward moet ondernemers in het midden- en kleinbedrijf stimuleren tot echte innovaties van producten of diensten en het liefst in samenwerking met andere ondernemers.

Limburg & Co is gekoppeld aan de Brightlands Campussen. ,,Dat wil zeker niet zeggen dat alleen bedrijven van de campussen kunnen meedoen, “zegt gedeputeerde Twan Beurskens (economie en kennisinfrastructuur). ,,We roepen nadrukkelijk alle bedrijven op die werkzaam zijn in agro & food, logistiek, chemie, materialen, medische technologie, smart services en life sciences om mee te doen. Belangrijke voorwaarde is dat het gaat om een echte innovatie.”

Inzendingen worden in twee ronden getoetst. Er zijn vooraf bepaalde criteria en parameters. Deze staan uitgebreid vermeld onder Reglement 2017. Uit het aantal inzendingen worden per categorie maximaal 5 bedrijven geselecteerd, die vervolgens weer beoordeeld worden door een jury onder voorzitterschap van gedeputeerde Beurskens. De jury bezoekt ook alle projecten om ter plekke de innovatie te bekijken en te analyseren.

In 2013 waren er 57 inzendingen voor de InnovAward en in 2015 75. In totaal hebben elf ondernemers de prijs in de wacht gesleept.

Bedrijven kunnen inschrijven in drie categorieën. Ondernemingen met: 0-10 werknemers, 10-50 werknemers en meer dan 50 werknemers. Per categorie ontvangt de winnaar: € 30.000,-. De prijswinnaars worden op 8 december van dit jaar bekend gemaakt.


powered by