InnoFair 2015


InnoFair 17 september 2015

Locatie: Villa Flora, Sint Jansweg 20 Venlo

De gratis toegankelijke InnoFair is een B2B-event , waar maar liefst 40 exposanten aan deelnemen en een viertal inspirerende masterclasses plaatsvinden. De exposanten zijn allen slimme ondernemers, die hun innovatieve producten etaleren. Stuk voor stuk eye openers.

09.00 uur Openstelling beurs

10.00 uur Opening Co-Creation Lab
Tijdens de InnoFair wordt ook het Co-Creation Lab geopend. Dit lab is voor u, voor alle ondernemers en onderzoekers, die aan productontwikkeling en innovatie doen, maar ook voor praktijkonderwijs en voor educatieprojecten. Door de inrichting, uitstraling en ligging midden in de campus kan het Co-Creation Lab de functie vervullen van centrale ontmoetingsplek voor ondernemers, kennisinstellingen en consumentengroepen.

Masterclasses

11.00 uur De waarde van smaak als motor van innovatie
Peter Klosse, lector Gastronomie aan de Zuyd Hogeschool/ Hotel Management School Maastricht
Nederland is een belangrijke agrarische natie en voedselproducent geworden door veel nadruk te leggen op efficiency. Het is ten koste gegaan van smaak. Het roer moet om, vindt Peter Klosse. Hij roept op om onze innovatieve kracht in te zetten voor meer kwaliteit, uitgedrukt in smakelijke producten die men graag eet en die goed zijn voor de gezondheid.

13.00 uur Personalized Nutrition
Peter van Tilburg, ‘Business Angel’ en Henri Michiels, Founding Partner Smood en Theo de Kok, Professor Population – based Toxicogenomics, Maastricht University
Personalized nutrition wil als eerste ter wereld de brug slaan tussen wetenschappelijk bewezen gezondheidseffecten door het eten van een gezonde voedingsmix van groenten en fruit en het voorkomen van specifieke ziektes zoals darmkanker en cardiovasculaire aandoeningen.
In combinatie met een laagdrempelige bloedtest en een regelmatige terugkoppeling van de bloedresultaten op individueel niveau kan uiteindelijk een ideale voedingsmix samengesteld worden die als aanvulling op het bestaande voedingspatroon zorgt voor het gezond ouder worden.

14.00 uur Tast the new green
Jasper den Besten, lector Nieuwe Teeltsystemen, opleiding Tuinbouw en Akkerbouw en Roel Janssen, projectmanager City Farming, Philips Horticulture LED Solutions
Welke mogelijkheden, maar ook uitdagingen biedt het daglichtloos telen van gewassen? En hoe smaakt dat dan? Daar kom je achter in deze interactieve masterclass.

15.00 uur Scelta Connects
Jan Klerken, directeur Scelta Mushrooms
Krijg een inzicht in de dynamische wereld van het Scelta web.
Inspiratie + motivatie + transpiratie = winnovatie !EXPOSANTEN INNOFAIR


powered by