InnoFair 2015


InnoFair 17 september 2015

Locatie: Villa Flora, Sint Jansweg 20 Venlo

De gratis toegankelijke InnoFair is een B2B-event , waar maar liefst 40 exposanten aan deelnemen en een viertal inspirerende masterclasses plaatsvinden. De exposanten zijn allen slimme ondernemers, die hun innovatieve producten etaleren. Stuk voor stuk eye openers.

09.00 uur Openstelling beurs

10.00 uur Opening Co-Creation Lab
Tijdens de InnoFair wordt ook het Co-Creation Lab geopend. Dit lab is voor u, voor alle ondernemers en onderzoekers, die aan productontwikkeling en innovatie doen, maar ook voor praktijkonderwijs en voor educatieprojecten. Door de inrichting, uitstraling en ligging midden in de campus kan het Co-Creation Lab de functie vervullen van centrale ontmoetingsplek voor ondernemers, kennisinstellingen en consumentengroepen.

Masterclasses

11.00 uur De waarde van smaak als motor van innovatie
Peter Klosse, lector Gastronomie aan de Zuyd Hogeschool/ Hotel Management School Maastricht
Nederland is een belangrijke agrarische natie en voedselproducent geworden door veel nadruk te leggen op efficiency. Het is ten koste gegaan van smaak. Het roer moet om, vindt Peter Klosse. Hij roept op om onze innovatieve kracht in te zetten voor meer kwaliteit, uitgedrukt in smakelijke producten die men graag eet en die goed zijn voor de gezondheid.

13.00 uur Personalized Nutrition
Peter van Tilburg, ‘Business Angel’ en Henri Michiels, Founding Partner Smood en Theo de Kok, Professor Population – based Toxicogenomics, Maastricht University
Personalized nutrition wil als eerste ter wereld de brug slaan tussen wetenschappelijk bewezen gezondheidseffecten door het eten van een gezonde voedingsmix van groenten en fruit en het voorkomen van specifieke ziektes zoals darmkanker en cardiovasculaire aandoeningen.
In combinatie met een laagdrempelige bloedtest en een regelmatige terugkoppeling van de bloedresultaten op individueel niveau kan uiteindelijk een ideale voedingsmix samengesteld worden die als aanvulling op het bestaande voedingspatroon zorgt voor het gezond ouder worden.

14.00 uur Tast the new green
Jasper den Besten, lector Nieuwe Teeltsystemen, opleiding Tuinbouw en Akkerbouw en Roel Janssen, projectmanager City Farming, Philips Horticulture LED Solutions
Welke mogelijkheden, maar ook uitdagingen biedt het daglichtloos telen van gewassen? En hoe smaakt dat dan? Daar kom je achter in deze interactieve masterclass.

15.00 uur Scelta Connects
Jan Klerken, directeur Scelta Mushrooms
Krijg een inzicht in de dynamische wereld van het Scelta web.
Inspiratie + motivatie + transpiratie = winnovatie !EXPOSANTEN INNOFAIR
Smartmix van 2.500 werkzame stoffen uit verse haver, groente en fruit.

By Smood

By Flow is een innovatieve start up in het produceren van 3D printers en bekend om de multimateriële en opvouwbare printer met gemakklijk te verwisselen printkoppen, compact design en gebruiksvriendelijkheid. Naast de gebruikelijke materialen is het de e

“The multimaterial and portable 3D Printer!”

Bathing21 is de nieuwe conceptnaam voor het “Wassen zonder Water” concept dat bestaat uit producten waarmee (bedlegerige) patiënten op bed gewassen kunnen worden zonder gebruik van water en zeep.

“Simply Smile”

NewFoss kan middels haar gepatenteerde milde extractie techniek (raffinage) agrofood biomassa (rest)stromen omzetten in 100% te verwaarden deelstromen/halffabricaten.

“Een groene toekomst voor ons allen! Feel Green, Be Green!”

Een innovatie ecosysteem met startups rondom Blue Economy, High Tech en Agrofood

“Creating a healthy and happy planet with what we did not know we have – Gunter Pauli”

BlueTea ontwikkelt (serious) games en (virtuele) simulaties voor leren in de praktijk. Daar waar de fysieke omgeving gevaarlijk, kostbaar, groot of ontoegankelijk is, ontwikkelen wij oplossingen die de lerende beter voorbereidt op de werkelijke praktijk.

“Where knowledge comes alive”

Het expertisecentrum op het gebied van vertical farming en telen zonder daglicht. Met volledige controle over alle groeifactoren wordt het ideale groeirecept voor planten ontwikkeld

“Open innovatie in samenwerking met ondernemers, onderzoek, onderwijs en overheid”

Brightlabs.nl is een high end analytisch lab voor analyses van residuen en inhoudsstoffen met de focus op agro, feed en food.

“Brightlabs is your partner for analytical chemistry”
Chemelot Innovation and Learning Labs (kortweg CHILL) verbindt startende ondernemers, gevestigde MKB’ers, grote bedrijven en kennisinstituten waardoor ongekende mogelijkheden voor innovatie ontstaan. Dankzij ons netwerk is specifieke kennis beschikbaar. Bovendien hebben we goed uitgeruste onderzoeksfaciliteiten, apparatuur en ruim voldoende mensen. Zo zijn we in staat om uw uitdagingen op te lossen en uw innovatiebehoefte een nieuwe impuls te geven.

De aanwezigheid van CHILL op de Innofair wordt mede mogelijk gemaakt door een van de partners: ROC Leeuwenborgh.

Innovatieve en functionele 3D print materialen.
Dairy Design Lab is een initiatief van melkveehouders Fons Kersten en Harold Custers en staat op Innofair i.s.m. Lely/P.M.D Dairy (zuiveltechnologie) en de MelkSalon (concept ontwerp)

“Dairy Design Lab brengt Melkmomenten op Innofair!”

Dit concept geeft nieuwe mogelijkheden ten opzichte van vers, kwaliteit en minder derving en logistieke kosten.

“WE CREATE YOUR WISHES with FRESH BAKE “

Onderzoekend, ondernemend en innovatief in AgroFood.
Industriële oppervlakte en afvalwater behandeling.

“zonder oppervlakte is er niets”

De verbindende schakel tussen Onderzoek, Onderwijs, Ondernemingen en Overheid

“University 2 Business, Theory meets Practice”

Insecten Proteïne Innovatie Platform

Samenwerkingsplatform tussen lokale en regionale overheden in Noord-Limburg, lokale ondernemers en hogere onderwijsinstellingen om innovatie te stimuleren in insecteneiwit als duurzaam alternatief voor dierlijk-, vis-, en plantaardig eiwit.

“Regio Noord-Limburg: het kloppende hart van de Europese insectenteelt”

Een cradle-2-cradle ontworpen plantenbak die interactie aangaat met voorbijgangers.

“Stadslandbouw 2.0: Jong-volwassenen gaan de interactie aan met tuinieren!”

Van, voor, door en met kinderen

“Food is Fun!”

Upcycling van mijnsteen, bodemverbeteraar in de landbouw!

“Mijnsteen als bodemverbeteraar, nieuw en duurzaam product uit Limburg!”

Mopas monitoringsystemen zijn ontworpen om het welzijn van mensen in risicovolle woon- en werksituaties te bevorderen, waarmee persoonlijk letsel als gevolg van onveiligheid kan worden voorkomen. Onveiligheid zorgt voor angst en baart de dierbaren en leidinggevenden 24/7 grote zorgen.

Bij calamiteiten zijn Mopas monitoringsystemen in staat om alert en doelgericht hulp te initiëren door exacte positiebepaling, spreek- en luistercommunicatie, omgevingsanalyse en de inzetbaarheid van hulpverleners.

MyDiagnostick Medical is dedicated to provide diagnostic devices for the early detection of chronic diseases addressing anticipated un(der)met clinical needs resulting from the increasing age.

“Anybody Anytime Anywhere”
Paletti Sales Group (PSG) ontwikkelt een unieke toenadering naar haar markt middels een passend en markteigen concept. Op deze wijze wordt de marktpositie van de producten van de leden van Paletti Growers in belangrijke mate verbeterd.

“Onze kracht uw zekerheid – samen innovaties ontwikkelen via co-creatie”

Het Plant Elevation System zorgt er voor, dat tomaten- en komkommerplanten, automatisch en op een rustige, gecontroleerde wijze zakken. Deze innovatie leidt tot een sterke verlaging van de arbeidskosten en een duurzame toekomst.

“Het PES-systeem draagt bij aan verbeterde arbeidsomstandigheden. rendementsverbetering in de tomaten- en komkommerteelt en creeërt de mogelijkheid voor 100% organisch afval”

Nieuwe winkelen i.c.m. met slimme logistiek

“Merkbaar verder!”

The next assortment healthy and tasty mushroom products

Van wetenschap, naar kennis, naar inhoudsstoffen, naar gezonde en smaakvolle producten

Deze vrolijke familie laat je op een leuke en vrolijke manier de natuur ontdekken.
De manier waarop wij leren is aan het veranderen. Door smartwatches, tablets en wearables wordt leren een nieuwe lifestyle.

“Is het nieuwe leren ook jouw lifestyle?”

The New Cool is een koeltrailer waarvan de koelmotor elektrisch aangedreven wordt en daardoor geen diesel verbruikt. Dit zorgt ervoor dat de trailer geheel emissieloos rijdt: er is geen uitstoot van CO₂, roet en fijn stof.

“Stille en schone koeltrailer die koelt met teruggewonnen remenergie”

Gebruiken van real time data voor het optimaliseren van het logistieke proces op het traject Rotterdam – Venlo voor multi modaal container vervoer.

“Gebruik van real time data verduurzaamt het logistieke proces. “

United World Colleges (UWC) is een brede, internationale onderwijsorganisatie die zich inzet voor vrede en duurzaamheid. UWC heeft wereldwijd 15 scholen met leerlingen uit meer dan 110 landen. De eerste school, het UWC Atlantic College in Wales, opende haar deuren in 1962. Sindsdien worden er over de hele wereld steeds meer scholen toegevoegd. In 148 landen zijn UWC nationale comités actief in ondermeer leerlingenselectie, fondsenwerving en UWC short courses. Centraal bij UWC staat het Community Service Programme, dat een basis legt voor een levenslange maatschappelijke betrokkenheid.

“Onderwijs met impact “
Bundelen van vracht in de regionale daghandel op basis van ketensamenwerking

“Samenwerken en vertrouwen zijn de sleutel tot een duurzaam succes”

Hergebruik van energie uit afvalstromen.

“Duurzame goedkope energie voor het grijpen.”

Demontabele zorgunits koppelbaar aan de bestaande woning voor ouderen en mensen met een beperking.

“Zorgeloos thuis wonen”

Het op afstand managen van primaire productie faciliteiten in de agrarische sector


powered by