Uitreiking publieksprijs InnovAward 31 maart

marco 2018

Op zaterdag 31 maart a.s. zal de heer Ger Koopmans, gedeputeerde Financiën, Sport, Cultuur, de uitreiking van de Limburg & Co / InnovAward publieksprijs voor zijn rekening nemen. Daarnaast zal hij een boek in ontvangst nemen over Showroom Limburg, een expositie van 41 Limburgse designers. Dit vindt plaats in het Cube Museum te Kerkrade.

Het programma is als volgt.
– 14.00 uur – ontvangst – Museumplein Limburg
(Museumplein 2, 6461 MA Kerkrade)
– 14.30 uur – start officiële programma met uitreiking publieksprijs
– 15.15 uur – opening Showroom Limburg
– 15.15 – 16.15 uur – bezoek aan Showroom Limburg met gezellige nazit

Showroom Limburg is een overzichtstentoonstelling van het nationale en internationale gelauwerde werk van 41 Limburgse designers. Het is een dwarsdoorsnede wat Limburg aan designkwaliteit te bieden heeft. De Limburg & Co InnovAward is een competitie voor gevaloriseerde innovaties in het groot-, midden- en kleinbedrijf op het gebied van ‘materials, health, food en smart services’. Liefst tot stand gekomen in co-creatie. Van de meer dan 80 inzendingen werden er vijftien genomineerd. Hiervan werden er afgelopen december drie door de vakjury als winnaar beoordeeld. Daarna was het de beurt aan het publiek die via de website kon stemmen. Dat is in grote getalen gebeurd. De winnaar van de publieksprijs krijgt naast volop publiciteit een cheque van € 1.000,–.

Het belang van innovatie voor Limburg kan niet vaak genoeg benadrukt wordt. Innovatie zorgt niet alleen voor economische spin-off (welvaart) maar heeft ook zijn invloed op het dagelijkse leven van mensen. Dat maken de vijftien genomineerde businesscases van de Limburg & Co – InnovAward en de 50 designs wel duidelijk. De innovatiekracht die mede door de campusontwikkeling in Limburg tot stand komt is enorm.